TOOL POUCH van oilskin

Wanneer je de project bag uit het boek gemaakt hebt, heb je nog genoeg materiaal over om een tool pouch te maken, of etui in normaal Nederlands maar dat klinkt minder profi 🙂

Door het gebruik van een aantal slimmigheidjes is het helemaal niet eng en moeilijk om een rits in te zetten.

Het formaat is voor mij echt perfect voor mijn haaknaalden en andere accessoires die ik gebruik bij mijn haakwerk.

Ontwerp: Petra Hoeksema

NODIG:

  • 18 cm rits (Ik gebruikte een YKK rits met een ‘donut pull’ die ik kocht bij A. Boeken in Amsterdam)
  • 2 stukjes van 23 cm x 15 cm oilskin of dry oilskin (Ik gebruikte yellow dry oilskin)
  • 2 stukjes van 5 cm x 3 cm oilskin of dry oilskin
  • Clover wonder clips
  • Naaimachine met ritsvoetje
  • 90/14 jeans naaimachinenaald (ik gebruikte een 80/12 universele naald, en dat ging ook prima)
  • Bijpassend naaigaren

WERKWIJZE

Vouw de twee kleine stukjes oilskin dubbel op de lange zijde, zodat je twee stukjes van 2,5 x 3 cm hebt. Leg de dubbelgeslagen kant langs de uiteinden van de rits, en naai deze langs de rand vast met het ritsvoetje.

Leg een van de stukken van 23 x 15 cm langs de bovenkant van de rits, goede kanten op elkaar, naai vast langs de rits. Vouw naar de goede kant en stik door vlak langs de rand, herhaal voor de andere kant.

Doe de rits een stukje open, zodat je de etui straks kan keren. Leg de goede kanten op elkaar, met de rits in het midden. Zet de stof vast met wonder clips in plaats van spelden, want de gaatjes van spelden blijf je zien. Stik dicht.

Knip de hoekjes af en knip de naad tot 0,5 cm. Ik heb de naad niet afgewerkt, maar dat kan natuurlijk wel met een zigzag steek. Keer de etui met de goede kant naar buiten. Knoop eventueel een koordje aan de rits, ik gebruikte een leren koordje van de Action.

En vul nu je tool pouch met al je handwerk spulletjes!

Author: Petra Hoeksema

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *