ERRATA Samen haken we een deken

Afgelopen week hebben een aantal oplettende dames bij ons onder de aandacht gebracht dat wanneer je de beschrijving van de gehaakte granny squares volgt, de vierkanten niet even groot worden, en op deze manier niet mooi zijn samen te voegen tot een deken.

We zijn hier ingedoken, en het blijkt dat een aantal van onze laatste wijzigingen, niet in de gedrukte versie van het boek terecht zijn gekomen. Dit is natuurlijk heel vervelend, en met deze blogpost laten we zien welke aanpassingen nodig zijn om de vierkanten mooi gelijk te maken, en vertellen we ook hoe we ze aan elkaar gezet hebben.

Onze speciale dank gaat uit naar Pieternel van @pieternelhaaktzewel die met ons haar uitgebreide aantekeningen deelde hoe zij de vierkanten passend heeft gemaakt.

MATERIAAL gebruikt in dit voorbeeld:

  • Stylecraft Special DK in de kleuren, Mustard 1823, Sage 1725, Duckegg 1820, Petrol 1708, Cream 1005

WERKWIJZE:

Miriams traditionele granny square: In de beschrijving in het boek is de 6e toer weggevallen, deze wordt hetzelfde gehaakt als toer 5. Toer 7 is de toer in de joining kleur, en hiervoor haak je 1 stokje in de stokjes van de vorige toer, en een extra stokje tussen het 1e en 2e cluster, 2e en 3e cluster en het 3e en 4e cluster, zie schema hieronder, in de hoeken haak je twee stokjes, twee lossen, twee stokjes. Elke rand heeft nu 25 stokjes.

Bregjes pofsteek granny square: Om aan 25 stokjes in toer 7 te komen, haak je in toer 4 in het midden van elke kant 1 vaste in plaats van 2 vasten tussen de pofsteken, zie schema hieronder.

Lidy’s granny square: In toer 7, de joining toer, haak je in de hoeken: 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes (in plaats van 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) zie schema hieronder.

DEKEN IN ELKAAR ZETTEN:

Alle vierkanten hebben nu 25 stokjes aan de zijkanten en 2 lossen in de hoekpunten. Leg de vierkanten in de vorm van de deken in een combinatie die jij mooi vindt. Haak eerst alle horizontale naden en daarna alle verticale naden met vasten aan elkaar. Leg hiervoor de vierkanten met de verkeerde kant op elkaar, en haak ze aan elkaar vast door de binnenste lus, op deze manier komt de naad er mooi op te liggen, wat een. extra leuk effect geeft.

Author: Petra Hoeksema

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *