CRAFT MATERIALEN Marianne Design

Speciaal voor ons boek ontwierp Eline, in samenspraak met alle anderen, een aantal materialen waarmee je jouw Craft Date of handwerkproject nog wat extra’s of persoonlijks kan geven. Stans bijvoorbeeld je eigen aanhang-labels uit mooi pastelkleurig dessinpapier en stempel er leuke, toepasselijke plaatjes en teksten op.

Dit stansen doe je met Craft Dates-stansmallen, dit zijn metalen vormpjes die je kan gebruiken om uit papier, karton, stof, vilt, metaalfolie of dun (nep)leer te stansen. Hiervoor heb je een stansmachine nodig zoals bijvoorbeeld de Big Shot van Sizzix. Onze Craft Date-stansmallenset heeft artikelnummer col1445 en bestaat uit onder andere een mooie Japanse schaar, een paar labeltjes en een garenklosje waar je bijvoorbeeld wat echt garen omheen kan wikkelen.

Het Craft Dates-dessinpapier heeft mooie pastelkleuren en geometrische patronen Het papier zit in een A5-blok met 8 dessins, van elk dessin 4 velletjes. Dit blok heeft artikelnummer PB7054.

En dan de Craft Dates-stempels, ook wel ‘clear stamps’ genoemd; dit zijn doorschijnende, rubberachtige stempels die je, voordat je ermee gaat stempelen, op een speciaal daarvoor bestemd stukje plexiglas (acryl blok) legt. De achterkant van de stempel plakt vanzelf op het gladde oppervlak van het acryl blok en dit in z’n geheel is nu je stempel. Het handige van deze stempels is dat je er doorheen kan kijken en zo kan je dus precies zien waar je stempelt. Gebruik goede stempelinkt en druk de stempel niet in het stempelkussen, maar leg de stempel neer en dep met het stempelkussen over de stempel.
StazOn-inkt is erg prettig want het laat zich echt bijna overal op stempelen. Ook op gladde oppervlakken en op stof! Je kan de bestempelde stof zelfs (voorzichtig) wassen, dus daardoor wordt het superleuk om je eigen stoffen labels te bestempelen. Pas wel op voor vlekken, want die krijg je dus nergens meer uit… Maak na het stempelen je stempels en het acryl blok schoon met lauw water en milde zeep.
Er zijn twee setjes met Craft Dates-stempels, allebei met craft-teksten en -tekeningetjes. Combineer de teksten met tekeningetjes naar eigen inzicht en wens. De artikelnummers hiervan zijn ec0166 en ec0167.

De stansmallen (Collectables genaamd) zijn, even als de stempels en het papier, geproduceerd door Marianne Design en te koop in hobby(web)winkels waar papierwaren en stempels verkocht worden.

Met de Craft Dates-materialen kan je ontzettend leuke projecten maken. Hieronder een paar voorbeelden van Marleen van der Most die zij maakte voor een reportage in het blad Hobby Handig.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Author: Eline Pellinkhof

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *